Revived Realms – Parenbor

Dobrodošel  v novem domu, kakršen je. To malo mesto, te blatne poti in divje dežele… tvoje so in ti si zavezan k njim.

– Darkest Dungeon

 

V Parenboru se gradi! Pustolovci in njihov zaklad so dahnili novo življenje v to kolonijo in mesto še nikoli ni bilo tako aktivno!

Na žalost je Parenbor le ena izmed številnih novih kolonij imperija, surovine pa so omejene. Sam razvoj in preživetje naselja tako temeljita na pustolovcih in njihovem raziskovanju otoka.

Na srečo pa je Akardia bogata tako z zakladi, kot z naravnimi viri. Vse možnosti so odprte, da Parenbor postane metropola in zavist imperija!

Pustolovci lahko svoje trdo prisluženo zlato vložijo v razvoj mesta. Tako se bo naselje razvijalo, heroji pa bodo imeli več priložnosti za zapravljanje in kupovanje, kar jim bo pomagalo pri prihodnjih avanturah!

Iz imperija je v Parenbor prispel arhitekt in njegov seznam možnih objektov se razprostre pred vami…

 

Kip herojev

Vse velike civilizacije gradijo spomenike in kipe. Večji kot je kip, večja je civilizacija. In res bi potrebovali nekaj civilizacije na tem otoku…

Vsak heroj si želi, da bi njemu v čast nekoč stalo mesto, bili poimenovani otroci, njegovo slavo pa v svet ponašala pesem. No, največ kakor lahko trenutno pomagamo temu narcizmu, je s kipom! Kip v naselju priča o zaslužnih za preživetje mesta, prav tako pa navdihuje nove generacije pustolovcev.

Postavitev kipa je darilo izkušenih pustolovcev zelencem. Vsaka stopnja kipa bo omogočala novim prišlekom na otoku, da se z manjšo donacijo hitreje povzpnejo po lestvici moči in volje. Tako si lahko novi igralci plačajo svojo pot do višjih levelov in ponovno potrdijo, da se z denarjem daleč pride.

Začetna postavitev kipa bo omogočala, da se novi igralci lahko z manjšim plačilom povzpnejo na level 2. Vsaka naslednja stopnja doda stopnjo levela, prinese pa še dodatne efekte. Recimo splošen izgled mesta. Kdo noče imeti na mestnem trgu ogromen kip grozečega pol-orka?

 

Kovačnica

Mehovi znova rjovijo! Kovačnica stoji pripravljena, da izdeluje orožja vojne.

– Darkest Dungeon

300px-Blacksmith

Pustolovec brez meča ali oklepa je kot beholder brez oči. Toda izdelava kvalitetnega jekla in orožja potrebuje primerno orodje ter material!

Vsaka investicija se poplača in kovač bo lahko z večjo in bolj opremljeno delavnico izdeloval boljša orožja ter oklepe.

Trenutno v mestu že stoji kovačnica, a ji to ime daje zgolj polomljen znak nad vhodom. Vseeno bo dokupovanje novosti ceneje, kot postavitev popolnoma nove zgradbe.

 

Apoteka

V zraku drhti vonj po bolezni in zeliščih. Pisane barve napojev, kot kontrast bledih obrazov bolnikov…

Apoteka bo služila kot bolnišnica in kraj, kjer se mešajo napoji. Z preučevanjem eksotičnih zelišč, se bodo razkrivali vedno novi recepti in uporaba za pustolovce!

Akadia je popoln kraj za raziskovalce rastlinja. Večja in bolj opremljena kot bo njihova zgradba, več različnih napojev bo lahko napolnilo epruvete in več zelišč za rituale in magijo bo na voljo.

darkest_dungeon_therapy_by_c22dunbar-d9q02o9

 

Artificer

“Mulec, misliš da sem študiral skrivnosti magičnega več kot 386 let, le zato da bom lahko čepel nekje v zanikrni zgradbi sredi pragozda?! Ker imaš popolnoma prav.”

– Artificer Sindri Ashheart

dwarven_artificer_by_scarypet-d492lo8Izumi, rituali in čarobni predmeti, vse je na voljo v delavnici artificerja. Zgradba, kjer se magično meša z mehanskim je za mesto vsekakor zaželjena, dokler seveda ne zradira polovico mestne četrti v eksploziji…

Več kot je donacij, več ritualov, magičnih zvitkov in izumov lahko pripravi lokalni artificer.

 

Knjižnica

“Znanje je moč, dobro ga varuj.”

– Blood Raven Librarian

 

V knjižnici se skriva znanje starodavnih in bolj kot je knjižnica financirana, več znanja lahko vsebuje!

To znanje lahko pomeni razliko med uspehom in neuspehom, življenjem in smrtjo. Večja kot je knjižnica, več bo knjig, zvitkov, navodil in receptov.

 

Tempelj 

“The **** you mean by “I ain’t giving the money to the church”?  The **** does it look like I’m running here, charity? Just because I get to speak to Helm, doesn’t mean I can survive on ****ing bread and water!

– Cleric Grigori

 

Spoštovani cleric Grigori je vedno vesel donacij. Seveda pa ne gre vse v vodk… duhovniške zadeve, ampak tudi v pomoč naselju. Večji kot je tempelj, bolj vas bodo cenili bogaboječi ljudje, poleg tega pa bo imel Grigori več prostora za zahtevnejše rituale, ki zahtevajo clerica. Večja kot je naklonjenost boga in njegovega služabnika, več blagoslovov in pomoči si lahko nadeja naselje.

PaPxZx9

Cehi in delavnice

“Včasih sem bil tudi sam pustolovec, kot ti. Dokler mi ni zmaj odnesel kolena.”

– Draguljar Harbek Glimmerstone

 

Cehi so velikokrat kri in pljuča mesta. S prodajo različnih predmetov skrbijo za pretok denarja in blaga, poleg tega pa še privabljajo več ljudi.

Cehe lahko privabite z investicijami, oni pa bodo v zameno izdelovali predmete iz lokalnih surovin. Te bodo nato prodajali naprej in ustvarjali profit ter povečevali zaželenost mesta. Seveda se tako poveča še nabor stvari, ki jih lahko pustolovci kupijo v mestu

Pristanišče

Ženske in moški; vojaki in razbojniki; bedaki in trupla. Vsi bodo našli pot do nas, sedaj ko je pristanišče prosto.

– Darkest Dungeon

 

155dcf2230d7a01a074dd9d811cadeaaPristanišče je edina vez Parenbora s preostankom imperija in zato ostaja ena najpomembnejših konstrukcij v naselju. Z večjimi doki in poglobljenim morskim dnom, bodo lahko v mesto prišle večje ter bolj opremljene ladje, ki bodo nosile več blaga. Prav tako bo lahko Parenbor začel z izdelavo svoje trgovske flote.

 

Arena  in gojišče živali

Kruha in iger! Če pa že ni kruha, naj bodo vsaj igre bolj zanimive. Si že slišal za G&G? Gradovi in Gorile.

– Naključni prebivalec Parenbora

 

Ljudje se kmalu naveličajo dela, ko jim je največja zabava opazovanje muh in komarjev. Z areno, pa bodo lahko lokalni stražarji pa tudi pustolovci urili svoje veščine bojevanja v prostem času, prebivalci pa jih opazovali. Istočasno bo arena služila za zapor in pa gojišče (pa tudi odlagališče) divjih in ostalih živali.

Na začetku bo arena preprosta lesena struktura z nekaj peska. Prihodnje investicije bodo areni dodale več sedišč, prostor za nevarne živali in še več!

 

Zid

“Zgradili bomo zid in ta zid bo velik! Ta zid bo zadržal vse dinozavre na drugi strani in ne bodo nam več kradli služ… mislim ljudi!”

Če je pristanišče vse, kar povezuje Parenbor z zunanjim svetom, je zid to, kar ga od njega ločuje. Zadnja zgradba civilizacije in pa tudi njena prva obramba. Seveda pa je izgradnja zida draga in dolgotrajna. Vsaka nadgradnja bo povečala preživetveno možnost naselja in pa zaupanje prebivalcev v prihodnost, saj so mnenja, da se lažje spi, če veš da te med spanjem ne bo pojedel dinozaver.

 

Trgovsko središče

Krama in zakladi, zbrani iz vseh pozabljenih kotov sveta…

– Darkest Dungeon

 

xanathar-horzNa otoku je celo oskrba osnovnih dobrin izjemno težavna, trgovina pa prodaja le najbolj osnovne potrebščine. Z več investicijami, bo lahko priskrbela več predmetov, ki jih potrebuje vsak pustolovec, poleg tega pa se bo s tem povečala tudi moč agentov, ki po imperiju iščejo naročila pustolovcev!

Lastne ideje

“Kar nas lahko omeji, je le lastna domišljija! Zato sem raje brez nje, da me nič ne more omejevati”

– Arhitekt Gerbo Fiddlefen

 

Opisi zgradb na Gerbovem seznamu se odvijajo še naprej, kar priča o njegovi sposobnosti. Zagotovo bo z veseljem ustregel herojem pri postavljanju njihovih projektov in idej – od lastnih organizacij pa do osebnega stranišča! Za dobro plačilo seveda.

2f88ce78fc070b42e963bba5b92e0dcf