Kaj je ta D&D?

Če ste kdaj želeli nabrusiti svojo sabljo, pripraviti svoje uroke ali pa napeti svoj lok ste končali na pravem mestu. Dungeons and Dragons je igra igranja domišljijskih vlog v kateri večina igralcev si naredi svojega karakterja s katerim bodo potovali in raziskovali fantazijski svet, ki pa ga bo “operiral” Game Master. To bo eden izmed igralcev, ki vzame vajeti v roke in igra vsako stvar, ki ni karakter igralce. Od goblina, ki nas poskuša oropati med počitkom do alkimista, ki nas prosi da mu prinesemo neko redko rastlino za njegov naslednji zvarek.

Par čudnih kock in avantura je vse kar potrebujete.

To ni igra v kateri igralci tekmujejo med sabo ali pa proti Game Masterju, je igra v kateri vsi sodelujejo in povejo zgodbe, ki v naših srcih postanejo naši Gospodarji prstanov, Narnije, Igre prestolov… Omogoča nam včasih zelo potreben izhod v fantazijski svet, kjer smo lahko popolnoma drugačna oseba, v svet kjer postanemo heroji.
Mogoče se to sliši kot igra z kompleksnimi pravili, a sploh ni! Vse kar je potrebno je nekaj idej in domišljije ter 20 strana kocka (ali aplikacija za kocke ali pa prijazni gostitelji Living Realms-ov, ki so vedno prirpavljeni posoditi svoj set kock), ki določi uspeh akcij našega karakterja. Opišite kar želi vaš karakter narediti in vrzite kocko. Boom!
Če ste novinec vam priporočamo, da si ogledate osnovna pravila igre, ki so na voljo brezplačno ali pa se nam pridružite na kateri izmed Adventurers League avantur kjer vam bomo GMi z veseljem pomagali ustvariti vašega prvega karakterja ter vas uvesti v ta čudovit fantazijski svet.