Revived Realms – Simboli napredka

Slaba stran pustolovcev je, da vedno pripeljejo svoje težave z avantur nazaj k nam!

– Sivir, lastnik Starfall Inn-a

Preteklo je že nekaj časa, odkar je prva pustolovska noga stopila na Akadijo. Prelita je bila kri in zakladi prineseni nazaj v civilizacijo. Letele so grlice miru in padali so udarci vojne. Tej dogodki pa seveda niso bili izolirani – vsak je nosil svojo ceno in učinek na Parenbor.

Zid trofej

Mogoče največji dokaz napredka in nevarnosti Akadije stoji obešen na steni. Kri, znoj in solze, si mislijo nekateri, ko si ogledujejo zid trofej, v soju ducata mrtvih oči. Vsi pomembni in padli stvori pričajo o nevarnosti, a tudi o pogumu in preživetju. Mogoče ne njihovem, seveda, a vsaj zaenkrat na steni še ni glave kakšnega pustolovca.

Dnevi naše preteklosti

S postavitvijo knjižnice v naselju, se je zbralo nekaj scribov, ki so začeli beležiti dogodke in razvoj Parenbora. Nekako so prišli do konsenza, da je zgodovina Parenbora pred prihodom herojev tako zanimiva, kot borzno poročilo, zato bo javnosti bolj dostopen čas PPP – po prihodu pustolovcev.

Teden 1

– Hrana za bogove

Skupina pustolovcev se je pod pokroviteljstvom Grigorija prvič odpravila v gozdove Akadije – na lov. Meso orjaške svinje je na pojedini častilo bogove, glava pa še zdaj krasi zid trofej

– Seveda, vaše visočanstvo…

indexPustolovci so spoznali Princa Thornaciousa in njegovo skupino fey bojevnikov. Spoznavanje se ni dobro končalo in heroji so bili “pospremljeni” iz njihovega ozemlja!

– You got to be fogging kidding me

Skrivnostna modra megla v pragozdu Akadije je otežila raziskovanje – njena čudna sestava je napadla dihalne organe herojev in jih obrnila nazaj.

– Prva kri na zidu večnosti

Parenbor je bil prvič napaden, ko so gnolli (za neuke bralce – hijena možje) sledili pustolovcem pri transportu mesa nazaj v mesto! Očitno so naselju zamerili, ker niso dobili povabila na pojedino in odločili so se naučiti Parenbor lekcijo! To se za njih ni izšlo najbolje in njihove glave so še nekaj dni krasile palisado.

Teden 2

– Postavljanje meja

Skupina herojev je sprejela nalogo za postavitev outposta v pragozdu. Namen je bil ščitenje meja, boljši pregled nad okolico in pa možen kraj za menjavo.

– Prvi stik

Tabaxi-5ePrvič so se pripadniki imperija srečali s domorodci Akadije – plemenom Tabaxijev. podroben anatomski opis Tabaxijev bo sledil v naslednji knjigi, za sedaj pa naj zadošča opis, da gre za kosmate predstavnike mačjih ljudi. Kot ponavadi, so se pustolovci odločili za pristop: najprej napadi – nato sprašuj. K sreči so se čustva pomirila in heroji so se odločili, da bodo Tabaxijem pomagali pri njihovi težavi.

– Sovražnik mojega prijatelja

Tabaxije so skoraj izstrebili Yuan-tiji (ponovno se oproščamo za grob opis, toda – kačji ljudje) in skupina je bila še vedno na lovu! Po skrbno postavljeni pasti, so bili yuan-tiji premagani, Tabaxiji pa na varnem.

– A house divided

Za zadnjo prošnjo so Tabaxiji želeli ostati v kmalu-novem outpostu. Heroji so prošnji ugodili, toda prebivalstvo Parenbora je bilo nad dogodkom prvič razdeljeno! Res lahko zaupamo nekomu, ki je bolj kosmat kot Grigori?

Teden 3

– Zveri bremena

Prihod imperijskega arhitekta Gerbo Garrick-a je spodbudil vse nezaposlene roke v Parenboru. Toda njegove ideje so bile prevelike za šibke človeške roke! Mesto potrebuje živali bremena! S pomočjo voditeljice Tabaxijev – Fallen Star – se je skupina herojev odpravila v divjino – na drugačen lov kot prvič!

– Zaseda v temi

Po ujetju parih zadovoljivih primerkov (in še nekaj dodatnih kosmatincev), se je skupina zadovoljno odpravljala k počitku. Toda Akadija je imela druge načrte zanje in sredi noči jih je napadla zaseda Yuan-tijev! Po pogumnem boju v modri megli, so prevladali heroji in v Parenbor odnesli zanimiv artefakt – kristal, pobran iz orjaškega kipa kače.

– Hodijo med nami

Po uspešni misiji, je mesto bogatejše za neobičajne zveri bremena – dinozavre. Tej sedaj hodijo med nami in le kaj bi šlo lahko narobe?

314019_RGB

Teden 4

– Temple run

Skavti Parenbora so v divjini opazili tempelj, iz katerega se širi modra megla! Mogoče ta skriva odgovore na vprašanja, kaj se dogaja na tem otoku in heroji so seveda brez premisleka pogumno zakorakali v pragozd! (Ali so bili njihovi nameni rešiti skrivnost ali zgolj oropati tempelj, bo za večno ostalo skrivnost)

– Tek do srca templja

Očitno je, da Akadija rada vrti nitke usode. Tudi tokrat je poskrbela, da so heroji našli tempelj – a par sekund prepozno. Z druge strani, se je templju približevala skupina Yuan-tijev in vanj vstopila prva. Kaj želijo ta peklenska bitja doseči v tem templju? Vsekakor morajo heroji priti v središče pred njimi!

– Mind over matter

Pustolovce je od središča ločila pot, prepredena s pastmi ter ugankami. S skupnimi močmi so premagali nasprotnike in ugotovili kombinacije, ki so jim dovolili vstop v srce templja.

– Niti minuta odveč

V zadnjih preostalih minutah, so heroji prispeli v glavno dvorano – ravno pravočasno, da 636332227078313653lahko prekinejo ritual! Na žalost pa je ta trajal dlje, kot bi smel in pustolovci so se soočili s strašnim bitjem – kraljico strupa. Čeprav ne pri polnih močeh, je to bitje še vedno imelo dovolj energije za napad. Bitka je bila dolga in napeta, na koncu pa dokaz visi obešen na steni – glava Venom Queen.

– The fog is lifted

Takoj, ko so heroji zadali zadnji udarec Venom queen, se je megla umaknila izmed dreves Akadije, in pot je sedaj prosta za nadaljnje raziskovanje.

Teden 5

– Something fishy is going on

Med ribarjenjem so heroji odkrili mutirane prebivalce morja in dokaze o morebitnem ritualu. Pravtako je istočasno izginila družina ribičev. Močen občutek skrbi in pa bogata nagrada so prepričale heroje, da raziščejo stvar!

– Igralci iste usode

 

index
Spremenjen morski vilinec

Pustolovci so na kraju ugrabitve spoznali morske viline – in tudi njim so ugrabili ljudi (oziroma viline)! Sklenilo se je začasno zavezništvo in vilinci so jih popeljali do jame – izvor čudnih bitij ter kraj, kamor so odpeljali ugrabljene.

 

– Nekateri eksperimenti, se nebi smeli zgoditi

V jami, so se heroji prvič soočili z mutiranimi morskimi vilinci – brez sledu o prejšnji milosti ali eleganci, sedaj z glavami morskih psov na ramenih. Kot dokaz umetnega stvarjenja in posmeh naravi, so si ta bitja zaslužila le smrt pod rokami pustolovcev.

– Doktor vas bo sedaj sprejel…

V zadnjem delu jame, so heroji postavili zasedo nadvse nenavadnemu bitju – Yuan-tiju, ki nosi vse znake bolezni, ki mu gnije telo. Misleč, da ga lahko premagajo še preden bo ta imel čas za reakcijo, so napadli vsi hkrati. Yuan-ti se ni branil, temveč preusmeril pozornost na kletko, kjer sta bila ugrabljena otroka!

– Hudičeva izbira

 

Deep_scion-5e
Eden izmed doktorjevih eksperimentov

Doktor je herojem ponudil izbiro – lahko mu vzamejo življenje, a hkrati bosta umrla tudi otroka. Ali pa sodelujejo pri njegovih eksperimentih in otroka bosta svobodna. Po debati, se heroji odločijo – kakšni heroji bi bili, če bi pustili smrt nedolžnih! Tako je doktor spustil svoje stvaritve nad nje in bitka se je začela.

 

– Zaščitniki nedolžnih…

Pustolovci so premagali stvore in rešili otroke. Tej so nato po mestu raznesli besedo, o njihovih pogumnih dejanjih.

– … a tudi krivih

Na žalost pa je doktor pobegnil, izkazalo pa se je tudi, da sta bila stvora starša teh otrok. So šla dejanja Yuan-tijev predaleč?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s