Revived Realms – Downtime

V času miru, se pripravi na vojno.

– Publius Flavius Vegetius Renatus

 

Življenje herojev tudi med čakanjem na naslednjo pustolovščino ni dolgočasno! Čeprav se Parenbor še razvija, je mesto polno prometa in dogajanja.

Po vsaki avanturi ima vaš karakter 5 dodatnih dni, ki jih lahko preživi na enega izmed naštetih načinov. Seveda pa so možne tudi lastne ideje.

 

Nakup magičnega predmeta

Razširite besedo po imperiju in kolonijah, heroji iščejo čarobne stvaritve! Naj bo to meč, oklep, palica, vreča, ali pa žlica, ki pogreje vse kar jeste, za pravo ceno se najde veliko!

Da razširite besedo o nakupu po imperiju, potrebujete čas in denar.  Konec koncev, kvaliteta najdbe bo odvisne od vašega truda in financ. Rezultat tovrstnega iskanja vam bo na koncu vašega downtima sporočil agent, ki je za vas opravljal povpraševanje.

Seveda lahko zahtevate tudi čisto določen predmet, a tvegate, da vaše iskanje ne obrodi sadov, denar pa ostane izgubljen.

 

Veseljačenje

Če nekaj vemo, je to, da so heroji poleg brez-možganskih pokolov nedolžnih goblinov dobri še v eni stvari – popivanju!

691484901_preview_town_event.image_bonus_recruit_hellion

Mesto ima vedno rado zapravljivca, še posebej če ta ve, s kom se je vredno družiti. Če preživite nekaj dni z določenim družbenim slojem, plačate kozarček ali dva ter po možnosti priredite še škratovsko požrtijo, se dvigne morala in vaš ugled pri ljudeh. Tako vam bo ta družbeni sloj z lažjim srcem priskočil na pomoč in kdo ve, modrost je, da se največja zavezništva sklenejo ravno v tavernah…

 

Izdelava predmeta

»V resnici sem si vedno želel biti krojač…«, reče rogue med šivanjem svojega novega usnjenega oklepa.

Dokler ima vaš karakter material, čas in voljo, lahko svoj prosti čas nameni izdelavi različnih predmetov. Naj bo to orožje, oklep, ali pa razni gobelini za prodajo, če temu namenite dovolj časa, bo narejeno!

Kaj lahko izdelate je odvisno od vaših znanj rokodelstva. V ta sklop spada tudi izdelava čarobnih predmetov, a je ta veliko bolj zapletena in potrebuje nekoga, ki obvlada obrt in magijo.

 

Služenje denarja

Ah, včasih se je dalo s pustolovščinami dobiti normalno življenje. Hišo, oklep, meč, konja, čarobno pivo in še zmaja! Sedaj? Preveč davkov!

– Bivši pustolovec in barbar Ištvan

Če želi vaš karakter med pustolovščinami kaj zaslužiti, si lahko najde službo! Po mestu se vedno najde možnost za hiter zaslužek, pa naj bo to barsko pretepanje ali kockanje, pošteno trdo delo gradbinca, pomoč Grigoriju ali pa čiščenje oklepov lokalnih stražarjev.

Seznam možnih služb je odvisen od vaših zmožnosti, plačilo pa od tega, kako se v službi izkažete.

Lahko pa namesto plačila zavežete osebo k manjši uslugi (če se ta oseba s tem seveda strinja) ali povečanemu ugledu, kar vam lahko pomaga v prihodnosti.

 

Raziskave

Znanje je moč, dobro ga varuj…

–        Librarian, Dawn of War

 

cd94ef21b8161a019050d02e94a15b2b--character-concept-character-designAkadia je nevaren kontinent, poln skrivnosti. Neznane pošasti, bitja, rastlinje, magija, …  toda mogoče znanje starodavnih skriva odgovore!

Pri raziskovanju, najprej potrebuje vaš karakter temo, ki ga zanima. Nato je seveda potrebno podmazati par rok, razširiti besedo o vašem iskanju in pridobiti vse nosilce znanja – knjige, zvitki, babica v vasi, za katero lahko prisežete da živi že več kot 300 let in podobno.  Po vsem tem pa sledi poglobljeno prebiranje ter izpisovanje potrebnih informacij.  Končni rezultat? Pred drugimi pustolovci se lahko postavljamo z našim naprednim znanjem.

 

Izdelava spell scrollov

“Vedno mi je bilo zanimivo dejstvo, da je med urokom za oživitvijo in pa priklicem meteorjev različna zgolj ena črka. In zato, učenci, je pravopis pomemben!”

–   Mordekainen

Vsi uporabniki magije, pa naj bo to arcane ali divine, lahko porabijo nekaj časa, da uroke prepišejo na zvitek. Ta zvitek lahko potem uporabi kdorkoli, dokler zna brati magično pisavo.

Seveda pa je zahtevnost pisanja odvisna od moči uroka, ki jo vlagate v papir. Močnejši kot je urok, daljša in dražja bo izdelava.

 

Trening

Mahanje z mečem je stvar herojev, a kdo ne bi rad znal mahati na več načinov?

Vaš karakter se lahko med prostim časom spozna z novim jezikom, orodjem ali orožjem. Prav tako v to kategorijo spada učenje in vaja novih urokov. Spretnosti ni nikoli preveč!

Več kot je strokovnjakov v naselju, več stvari se lahko naučite. Na hitrost učenja pa vpliva še sama stopnja infrastrukture v mestu.

957156389_preview_Archery_Tournament

Urjenje živali

» Ah, kot da ni bilo dovolj že tega, da sem moral prenašati smrdljive barbare in prepotene škrate. Sedaj ima vsak s seboj še cucka!«

– Sivir, lastnik taverne in last žene Vole

 

Na pustolovščinah velja zakon lojalnosti in kdo drug je bolj lojalen kot izurjena žival. Če ste v pragozdu našli kakšno jajce, ki se je na poti v mesto izvalilo in bi radi prišleku podali malo civiliziranosti, lahko to storite v času med pustolovščinami!

Če nimate sreče in do take najdbe niste prišli, pa lahko tako žival kupite v imperiju!

Seveda bo uspeh treninga odvisen od časa in porabljenih priboljškov.

Pozor, možni stranski učinki – pomanjkanje prstov, okončin, zmanjšanje ugleda v mestu zaradi javnega uriniranja zverine, nenadni primanjkljaj cestnih živali in prebivalcev, ipd.

 

Delanje ritualov

Magični krog, zelišča, par besed, … in voila! Najboljša juha v imperiju, poslana naravnost iz elemental plaina!

Vsak magično talentiran posameznik lahko porabi nekaj časa, da izvede ritual. Tej se v moči zelo razlikujejo, zato sta tudi cena in čas posameznega rituala različna.

Vsekakor je potreben nakup ustreznih navodil v imperiju, nato pa glede na navodila sledi pridobivanje surovin in sestavin za uspešen ritual.

 

Širjenje besede

Hear ye, hear ye! Najboljši obredi, molitve ter vodka pri priest Grigoriju, po znižani ceni samo do novega napada hijen ali ostalih bitji!

Če želite, lahko širite dobro ime ene od organizacij, kateri pripadate, ime svojega ceha ali obrti, ali pa kar dobro ime svoje vere! Uspeh seveda zahteva denar in pa čas.

300px-Town_Event_Character

Preživljanje prostega časa po svoje

Navsezadnje, kdo si upa heroju, ki je še pred kosilom obglavil dva zmaja reči, naj se že zmiga iz gostilne…

Seveda pa lahko izrazite svoje želje, kaj želite početi med vašim downtimom. Dokler ni vpitje in zastraševanje rastlin ali požig mesta, se da dogovoriti vse!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s